Év kenyere 2012


A 2012-es Év Kenyere díjat a csíkszentmártoni Bocskor Pékség pityókás házikenyere nyerte Kelet-Európa egyik legfontosabb sütőipari, cukrászati és gasztronómiai szakkiállításán, amelyet március 23-25 között rendeztek meg Marosvásárhelyen.

 

A IV. GastroPan Expo szakkiállításon 7 kategóriába lehetett jelentkezni. A marosvásárhelyi President Hotel kiállítási központjában 6000 m² kiállítási felületen 107 kiállító 16 országot képviselt, a látogatók száma 14000 fő volt. A szakmai versenyekre 120 szakember nevezett be, kiváló szakmai szintet képviselve. GastroPan nemzetközi kiállítás egy olyan szakmai hely, ahol találkozik a kereslet és a kínálat, a sütőipar, cukrászat, fagylaltkészítés és közétkeztetés szakterületein, és lehetőséget teremt, hogy a termelő és a szakember megismerkedjen a beszállítóval, az újdonságokkal és a legújabb szakmai trendekkel. A legnagyobb világ cégek mutatják be alapanyagaikat, gépeiket, berendezéseiket hatalmas méretű standokon, szakmai bemutatók segítségével

 

Több nemzetközi szervezet vezetője vett részt a kiállításon: Peter Becker, a Pékek Világszervezetének (UIB) és a Német Pékszövetségnek az elnöke; Pataki János, a Cukrászok, Csokoládé- és Fagylaltkészítők Világszövetségének (UIPCG) és a Magyar Cukrászok Ipartestületének az elnöke; Ilonka Boldizsár, az (UIB) Pékek Világszervezetének alelnöke. A romániai szakszövetségek és egyesületek részéről jelen volt: Aurel Popescu, a ROMPAN (Román Pékszövetség) elnöke; Viorel Marin, az ANAMOB (Malom- és Sütőipari Vállalkozások Országos Egyesülete) elnöke; Ştefan Bercea, az ANBCT (Romániai Gasztronómiai és Turisztikai Szövetség) elnöke; Silvian Miron, az ANCPCG (Romániai Cukrászok, Csokoládé- és Fagylaltgyártók Országos Szövetsége) elnöke; Dumitru Burtea, az Euro-Toques Romania elnöke.

 

A Pék Világszövetség (UIB) alelnöke Ilonka Boldizsár által vezetett szakmai zsűri az ''Év Kenyere 2012'' nyertesének Bocskor István csíkszentmártoni pékmester pityókás házikenyerét választotta. A díjat Peter Pecker az UIB (Pék Világszövetség) elnöke adta át.


Vendégkönyv
BrandonAcime
2023-12-08 13:41:49
wikipedia reference [url=https://sites.google.com/view/whatsapweblogin]WhatsApp web[/url]
GregoryCak
2023-08-14 05:59:00
[url=https://hack-email.org/gmail]Gmail Hacking App [/url] - Yahoo Mail Tracker, Mail tracking
EddieMobby
2023-04-11 13:13:11
[url=https://nw.guide/it-IT/calculators/skill-builder]Calcolatore abilita armi generatore abilita New World[/url] - Items in italiano New World, new world earthshell tail
Williamfup
2022-11-23 06:27:41
[url=https://digitalinvestigation.com/blog/sextortion/how-long-does-sextortion-last-what-to-do-if-youre-a-victim/]blackmail on facebook[/url] - sextortion on instagram, blackmail on instagram
Enikő
2015-08-12 19:47:19
Nemreg Tusnadfurdon egy helyi ABC-ben vasaroltam az onok pityokas kenyerebol, hat mit mondhatnek, rogton nagymamam kenyere jutott eszembe. Isteni finom, keresgelni is kezdtem a boltjaik utan, de sajnos Marosvasarhelyen nincs. Ha esetleg lesz olyan uzlet Marosvasarhelyen ahol kaphatoak lesznek a termekeik, kerem irjak meg. Koszonom.

Önök által beküldött receptek
Receptet beküldte:
Nedelka Klára
Hájas tészta
Receptet beküldte:
Monika
Zserbó
Receptet beküldte:
Miklos Monika
Mogyorós kinder bueno
Receptet beküldte:
Miklos Andrea
Fonott kalács
Sajtóvisszhang
Eladó a javából

A csíkszeredai Sabău Aranka 16 éve a Bocskor pékség Sütike üzletében árulja a péktermékeket. Több mint harminc évig egészen más területen dolgozott, pedig ő az a fajta ember, akit még az Isten is elárusítónak teremtett. A különböző szakmákat bemutató sorozatunkban munkájáról mesél.

A pozsonyi kifli bemutatása a Fun FM rádióban

A Fun FM reggeli műsorának meghívottjai voltunk, ahol bemutatásra került legújabb termékünk, a mákos és diós pozsonyi kifli, ami júniustól már kapható a boltok polcain.