Csíkszeredában nagy sikernek örvendett a Pityókafesztivál
(2013. augusztus 05. 20:48)

A csíkszeredai városnapok egyik legkiemelkedőbb eseménye volt a központi parkban megrendezett Pityókafesztivál, melyen évről évre egyre többen ragadnak fakanalat, állnak az üstök, fazekak, serpenyők mellé.

A 13. alkalommal megrendezett Pityókafesztiválon több mint 50 csapat vett részt, az eredményhirdetéskor kiderült, a máskor is jól teljesítő Csomortáni Fapipások ezúttal lepipálták a mezőnyt a főtt ételek kategóriájában ők nyerték el a fődíjat és a vándorkupát. Második helyen a Csíki Székely Múzeum, harmadikon pedig a Csíki Kamarazenekar csapata végzett. A sült ételeknél a Bocskor Pékség győzött, második a Csík Területi RMDSZ, harmadik pedig a Székely Konyha csapata lett. Minden részt vevő csapat oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át a szervezőktől. A díjkiosztó ünnepségen mutatta be Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármester annak a készülő Márton Áron-szoborcsoportnak a makettjét, amelyet a jövő évi városnapokon szeretnének felavatni a városközpontban, a Szabadság téren.


Dobos László

Vissza

További híreink

Vendégkönyv
BrandonAcime
2023-12-08 13:41:49
wikipedia reference [url=https://sites.google.com/view/whatsapweblogin]WhatsApp web[/url]
GregoryCak
2023-08-14 05:59:00
[url=https://hack-email.org/gmail]Gmail Hacking App [/url] - Yahoo Mail Tracker, Mail tracking
EddieMobby
2023-04-11 13:13:11
[url=https://nw.guide/it-IT/calculators/skill-builder]Calcolatore abilita armi generatore abilita New World[/url] - Items in italiano New World, new world earthshell tail
Williamfup
2022-11-23 06:27:41
[url=https://digitalinvestigation.com/blog/sextortion/how-long-does-sextortion-last-what-to-do-if-youre-a-victim/]blackmail on facebook[/url] - sextortion on instagram, blackmail on instagram
Enikő
2015-08-12 19:47:19
Nemreg Tusnadfurdon egy helyi ABC-ben vasaroltam az onok pityokas kenyerebol, hat mit mondhatnek, rogton nagymamam kenyere jutott eszembe. Isteni finom, keresgelni is kezdtem a boltjaik utan, de sajnos Marosvasarhelyen nincs. Ha esetleg lesz olyan uzlet Marosvasarhelyen ahol kaphatoak lesznek a termekeik, kerem irjak meg. Koszonom.

Önök által beküldött receptek
Receptet beküldte:
Nedelka Klára
Hájas tészta
Receptet beküldte:
Monika
Zserbó
Receptet beküldte:
Miklos Monika
Mogyorós kinder bueno
Receptet beküldte:
Miklos Andrea
Fonott kalács
Sajtóvisszhang
Eladó a javából

A csíkszeredai Sabău Aranka 16 éve a Bocskor pékség Sütike üzletében árulja a péktermékeket. Több mint harminc évig egészen más területen dolgozott, pedig ő az a fajta ember, akit még az Isten is elárusítónak teremtett. A különböző szakmákat bemutató sorozatunkban munkájáról mesél.

A pozsonyi kifli bemutatása a Fun FM rádióban

A Fun FM reggeli műsorának meghívottjai voltunk, ahol bemutatásra került legújabb termékünk, a mákos és diós pozsonyi kifli, ami júniustól már kapható a boltok polcain.