Csíkszeredában nagy sikernek örvendett a Pityókafesztivál
(2013. augusztus 05. 20:48)

A csíkszeredai városnapok egyik legkiemelkedőbb eseménye volt a központi parkban megrendezett Pityókafesztivál, melyen évről évre egyre többen ragadnak fakanalat, állnak az üstök, fazekak, serpenyők mellé.

A 13. alkalommal megrendezett Pityókafesztiválon több mint 50 csapat vett részt, az eredményhirdetéskor kiderült, a máskor is jól teljesítő Csomortáni Fapipások ezúttal lepipálták a mezőnyt a főtt ételek kategóriájában ők nyerték el a fődíjat és a vándorkupát. Második helyen a Csíki Székely Múzeum, harmadikon pedig a Csíki Kamarazenekar csapata végzett. A sült ételeknél a Bocskor Pékség győzött, második a Csík Területi RMDSZ, harmadik pedig a Székely Konyha csapata lett. Minden részt vevő csapat oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át a szervezőktől. A díjkiosztó ünnepségen mutatta be Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármester annak a készülő Márton Áron-szoborcsoportnak a makettjét, amelyet a jövő évi városnapokon szeretnének felavatni a városközpontban, a Szabadság téren.


Dobos László

Vissza

További híreink

Vendégkönyv
Enikő
2015-08-12 19:47:19
Nemreg Tusnadfurdon egy helyi ABC-ben vasaroltam az onok pityokas kenyerebol, hat mit mondhatnek, rogton nagymamam kenyere jutott eszembe. Isteni finom, keresgelni is kezdtem a boltjaik utan, de sajnos Marosvasarhelyen nincs. Ha esetleg lesz olyan uzlet Marosvasarhelyen ahol kaphatoak lesznek a termekeik, kerem irjak meg. Koszonom.
Margit
2015-05-31 15:32:53
Eloszor is gratulalni szeretnek onoknek hogy ennyi even keresztul mindig peksutemenyekkel lattak el a lakosagot! lenne egy keresem is ha lehetne glutein mentes peksutemenyeket is ha keszittenenek! sok szeretettel kivanok munkajukhoz jo egeszseget es sok sikert
molnar ilona
2013-11-11 21:31:14
Gratulálok további sok sikert és büszke vagyok ,hogy falumbeliek ilyen ügyesek és híresek.Üdvözlettel Molnár(Bodó) Ilona Kőröskisjenőből.

Önök által beküldött receptek
Receptet beküldte:
Nedelka Klára
Hájas tészta
Receptet beküldte:
Monika
Zserbó
Receptet beküldte:
Miklos Monika
Mogyorós kinder bueno
Receptet beküldte:
Miklos Andrea
Fonott kalács
Sajtóvisszhang
Eladó a javából

A csíkszeredai Sabău Aranka 16 éve a Bocskor pékség Sütike üzletében árulja a péktermékeket. Több mint harminc évig egészen más területen dolgozott, pedig ő az a fajta ember, akit még az Isten is elárusítónak teremtett. A különböző szakmákat bemutató sorozatunkban munkájáról mesél.

A pozsonyi kifli bemutatása a Fun FM rádióban

A Fun FM reggeli műsorának meghívottjai voltunk, ahol bemutatásra került legújabb termékünk, a mákos és diós pozsonyi kifli, ami júniustól már kapható a boltok polcain.