Hájas tészta Recept beküldése


Receptet beküldte:
Nedelka Klára

Hozzávalók:
90 dkg liszt
60 dkg disznóháj
1 egész tojás
2 tojássárgája
3 evőkanál ecet
2,5 dl borviz
1 kicsikanál szódapor
1/4 kicsikanálnyi só

Elkészítés:
30 dkg lizstet a hájjal összegyúrunk, ezt külön rakjuk. Az 1 egész tojással és a 2 tojássárgával, 3 evőkanál ecettel és kb 2,5 dl borvizzel jó puha tésztát gyúrunk ( 1 kicsikanál szódaport is adhatunk hozzá) majd jól kicsapkodjuk amig holyagos nem lesz, és a hájat háromszor egy félóra pihentetés közben rákenjük és mindig egy irányba hajtogatjuk össze.
Kinyujtjuk majd 6X6-os kockákat vágunk belőle, közepébe rahátot teszünk ketté hajtjuk mind a könyvecskéket és megsütjuk. Mikor kész porcukorral meghintjük.
Süthetünk krémes lapokat is belőle, amit vaniliás krémmel töltünk meg, majd nagyobb kockára vágva tálaljuk.
Vissza
Vendégkönyv
BrandonAcime
2023-12-08 13:41:49
wikipedia reference [url=https://sites.google.com/view/whatsapweblogin]WhatsApp web[/url]
GregoryCak
2023-08-14 05:59:00
[url=https://hack-email.org/gmail]Gmail Hacking App [/url] - Yahoo Mail Tracker, Mail tracking
EddieMobby
2023-04-11 13:13:11
[url=https://nw.guide/it-IT/calculators/skill-builder]Calcolatore abilita armi generatore abilita New World[/url] - Items in italiano New World, new world earthshell tail
Williamfup
2022-11-23 06:27:41
[url=https://digitalinvestigation.com/blog/sextortion/how-long-does-sextortion-last-what-to-do-if-youre-a-victim/]blackmail on facebook[/url] - sextortion on instagram, blackmail on instagram
Enikő
2015-08-12 19:47:19
Nemreg Tusnadfurdon egy helyi ABC-ben vasaroltam az onok pityokas kenyerebol, hat mit mondhatnek, rogton nagymamam kenyere jutott eszembe. Isteni finom, keresgelni is kezdtem a boltjaik utan, de sajnos Marosvasarhelyen nincs. Ha esetleg lesz olyan uzlet Marosvasarhelyen ahol kaphatoak lesznek a termekeik, kerem irjak meg. Koszonom.

Önök által beküldött receptek
Receptet beküldte:
Nedelka Klára
Hájas tészta
Receptet beküldte:
Monika
Zserbó
Receptet beküldte:
Miklos Monika
Mogyorós kinder bueno
Receptet beküldte:
Miklos Andrea
Fonott kalács
Sajtóvisszhang
Eladó a javából

A csíkszeredai Sabău Aranka 16 éve a Bocskor pékség Sütike üzletében árulja a péktermékeket. Több mint harminc évig egészen más területen dolgozott, pedig ő az a fajta ember, akit még az Isten is elárusítónak teremtett. A különböző szakmákat bemutató sorozatunkban munkájáról mesél.

A pozsonyi kifli bemutatása a Fun FM rádióban

A Fun FM reggeli műsorának meghívottjai voltunk, ahol bemutatásra került legújabb termékünk, a mákos és diós pozsonyi kifli, ami júniustól már kapható a boltok polcain.