Pâinea anului 2012


Premiul Pâinea Anului 2012 a fost câştigat de pâinea de casă cu cartofi coaptă de Brutăria Bocskor din Sânmartin, la una dintre cele mai importante expoziţii de panificaţie, cofetărie şi gastronomie din Europa de Est, care a fost organizată între 23-25 martie, la Târgu Mureş.

 

La cea de a IV-a ediţie a expoziţiei GastroPan Expo a existat posibilitatea înscrierii în 7 categorii. a spaţiul expoziţional de 6000 m2 al President Hotel din Târgu Mureş, 107 de participanţi au reprezentat 16 ţări, numărul vizitatorilor ajungând la 14000 de persoane. La concursurile profesionale s-au înscris 120 de specialişti, reprezentând un nivel profesional excelent. Expoziţia internaţională GastroPan este o interfaţă de specialitate care conectează cererea şi oferta, din domeniile panificaţiei, cofetăriei si alimentaţiei publice, şi care oferă posibilitatea, ca producătorii şi specialiştii să se întâlnească cu furnizorii, să cunoască noutăţile şi ultimele trenduri de profil. Cele mai mari firme internaţionale îşi prezintă materiile prime, echipamentele, utilajele pe standuri imense, cu ajutorul unor prezentaţii profesionale.

 

La expoziţie au participat liderii mai multor organizaţii internaţionale: Peter Becker - preşedintele Uniunii Mondiale a Brutarilor (UIB) şi al Asociaţiei Brutarilor Germani; Pataki János - preşedintele Uniunii Internaţionale a Cofetarilor, Patiserilor şi Gelatierilor (UIPCG), şi preşedintele Patronatului Cofetarilor din Ungaria, Ilonka Boldizsár, vicepreşedintele Uniunii Internaţionale a Brutarilor (UIB). Din partea uniunilor şi asociaţiilor profesionale din România, au fost prezenţi: Aurel Popescu, preşedintele ROMPAN (Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase, Viorel Marin, preşedintele ANAMOB (Asociaţia Naţională a Industriilor de Morărit si Panificaţie), Ştefan Bercea – preşedintele ANBCT (Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism – România), Silvian Miron – preşedintele ANCPCG (Asociaţia Naţională a Cofetarilor, Patiserilor, Ciocolatierilor si Gelatierilor), Dumitru Burtea – preşedintele Euro-Toques Romania.

 

Juriul de specialitate, condus de vicepreşedintele Uniunii Internaţionale a Brutarilor (UIB) a ales câştigătoarea premiului „Pâinea Anului 2012" pâinea de casă cu cartofi a maistrului brutar Bocskor István din Sânmartin. Trofeul a fost înmânat de către Peter Becker - preşedintele Uniunii Mondiale a Brutarilor (UIB).