Despre noi

Firma PRIMULA S.R.L. s-a înfiinţat în 1993, la Sânmartin, când după renovare, am pus în funcţiune moara de apă din localitate. Această moară, veche de 100 de ani, a măcinat, şi continuă să măcăne încă, făină de o calitate deosebită, pentru micii producători din zonă. În vederea utilizării optime a făinii produse aici, am optat pentru înfiinţarea unei mici brutării. Astfel şi-a început activitatea, în 1995, Brutăria Bocskor.

În timpul celor 20 de ani de funcţionare, ne-am dezvoltat în mod continuu tehnologia, am achiziţionat echipamente noi, ne-am adaptat producţia cerinţelor Uniunii Europene.


Ne-am propus de la bun început, că şi în cazul produselor brutăriei, la fel ca în cazul morii, vom utiliza tehnologia tradiţională, pe care am păstrat-o, şi pe care continuăm să o dezvoltăm.

 

Gusturile, aromele deosebite ale pâinii noastre sunt asigurate de tehnologia tradiţională cu maia dospită lung timp, care presupune serioase cunoştinţe de specialitate. Pentru produsele noastre selectăm materii prime de calitate excelentă, şi evităm utilizarea aditivilor.

 

Ne-am propus să păstrăm reţetele pe care le foloseau părinţii şi bunicii noştri pentru a produce pâinea, şi să folosim îndeosebi ingredientele pe care le foloseau şi ei (cartofi, brânză de oaie, urdă, miezi de nucă, etc.), contribuind astfel la formarea alimentaţiei sănătoase.


Cunoştinţele noastre de specialitate şi munca noastră de calitate au fost recunoscute la nivel naţional, în 2012, când la categoria panificaţiei, pâinea noastră tradiţională cu cartofi a câştigat premiul Pâinea Anului 2012.